Ce este Limoncello?

George Petrescu -
Ce este Limoncello?

Ce este Limoncello?


Garrone Limoncello Giardini, 0.5l

Garrone Limoncello Giardini, 0.5l
  • Alcool % 30
    Cantitate 0.5 l
    Aroma Lamaie
    Tara de origine Italia

Limoncello a fost întotdeauna asociat cu spiritul și tradiția Italiei de Sud, fiind un simbol al ospitalității și grijii care se află la baza oricărui eveniment social sau festivitate. Dacă vreți să experimentați această experiență autentică, atunci Garrone Limoncello Giardini, 0.5l este un alegere excelentă deoarece se înscrie perfect în spiritul și tradiția limoncello-ului. Una dintre principalele caracteristici ale acestui lichid este faptul că este destul de intens, cu o aromă asemănătoare cu cea a citricei. Pentru a aprecia aroma și gustul lui Garrone Limoncello Giardini, 0.5l în mod corect, este recomandat să se servească într-un pahar de sticlă, la o temperatură de aproximativ 6-8 grade Celsius.

Avantaje:

  • Concentrația sucului de lămâie este foarte mare.
  • Are un aspect atractiv, datorită culorii galbene electrizante și designului ambalajului.
  • Se bucură de o reputație bună pe piața locală.

Dezavantaje:

  • Nu este la prețul cel mai bun comparativ cu alte ofertele similare din domeniu.
  • Aromele nu sunt tot atât de puternice, pentru cei care doresc o experiență mult mai intensă și realistă într-un lichid tip limoncello.

Lichior Casal D' Emilia, Limoncello, 30%, 0.7l

Lichior Casal D' Emilia, Limoncello, 30%, 0.7l
  • Alcool % 30
    Cantitate 0.7 l
    Aroma Portocale
    Tara de origine Italia

Este un lichior traditional italian din portocalele cunoscute de pe coastele Calabria și Sorrento, care poate fi utilizat ca digestiv. Sunt impresionat de aroma puternică a acestui lichior. Calitatea lui este evident remarcabilă, iar textura este foarte plăcută la atingere. Funcționalitatea sa este acela de a se bea înainte sau după masă pentru a ajuta digestia. Se poate utiliza cu gheață sau cald.

Avantaje:

  • Are o aromă puternică și plăcută.
  • Nu conține substanțe chimice periculoase.
  • Este un lichior tradicional italian.

Dezavantaje:

  • Se poate dovedi prea puternic pentru unele persoane.
  • Costul lui este puțin ridicat comparativ cu alte lichioare.

Din ce este fabricat Limoncello?

Limoncello a apărut în Italia în urmă cu peste un secol și este cel mai adesea produs în partea de sud a țării, inclusiv zona Napoli.

Limoncello este preparat prin înmuierea coajei de lămâie într-un alcool de cereale similar cu vodca. Acest lucru extrage uleiurile și infuzează aroma de lămâie în lichior. Deoarece se folosesc coji de lămâie, fructele organice sunt adesea preferate pentru a evita o posibilă contaminare cu pesticide și alte substanțe chimice. Odată infuzat, lichiorul este apoi amestecat cu sirop simplu pentru a obține echilibrul dorit de aromă și dulceață de citrice.

Ce gust are Limoncello?

Limoncello este un lichior foarte dulce, cu o aromă intensă de lămâi. Îi lipsește aciditatea sucului de lămâie și seamănă mai degrabă cu un sirop cu țepe, foarte concentrat, cu aromă de citrice, care este foarte delicios.

De unde să cumpăr Limoncello?

Italia oferă cea mai mare selecție de limoncello și este o achiziție preferată pentru călătorii din țară . De asemenea, puteți găsi limoncello în multe magazine de băuturi alcoolice, în special în cele care au un stoc divers. Cumpărăturile online vă vor crește opțiunile de limoncello, deși reglementările de transport variază foarte mult în funcție de țară și stat, astfel încât aceasta nu este o opțiune viabilă pentru toată lumea. În cea mai mare parte, limoncello are un preț accesibil, similar altor lichioruri și sticle de vin. Veți găsi și câteva opțiuni de lux.

Cum să bei Limoncello?

Este tradițional să serviți limoncello bine răcit ca băutură după cină sau digestiv (digestif în franceză). În unele părți ale Italiei, în special pe Coasta Amalfi, paharele mici din ceramică Capodimonte, bine răcite, sunt vasele de băut preferate. Limoncello se păstrează cel mai bine în congelator și face, de asemenea, un topping delicios pentru înghețată. În cocktailuri, este folosit ca îndulcitor care adaugă amestecului o aromă strălucitoare de citrice.