Alegerile noastre
Capacitate | 1.5 l |
---|---|
Material | Otel Sticla |
Functii | Infuzor detasabil |
Culoare | Transparent Negru |
Capacitate | 0.55 l |
---|---|
Material | Sticla termorezistenta |
Functii | Rezistent la zgarieturi Capac detasabil rezistent la temperaturi inalte Maner ergonomic Suporta curatarea automata dar este recomandat sa se spele manual |
Culoare | Transparent |
Capacitate | 750 ml |
---|---|
Material | Sticla termorezistenta |
Functii | Rezistent la zgarieturi Capac detasabil rezistent la temperaturi inalte Maner ergonomic Suporta curatarea automata dar este recomandat sa se spele manual |
Culoare | Transparent |
Functii | Oprire automata Bluetooth Led indicator Protectie anti-stropire |
---|---|
Culoare | Alb |
Capacitate | 350 ml |
---|---|
Material | Sticla |
Culoare | Bronz |
Ceainicul potrivit este esențial pentru a prepara ceașca perfectă de ceai, indiferent dacă va răsfățați cu un ceai potrivit după-amiezii sau pur și simplu va faceți ceașcă zilnică de earl grey. Ele vin în diferite dimensiuni, stiluri și culori pentru a se potrivi în bucătăria dvs. Pentru a ușura procesul de selecție, există câtivă factori de care trebuie să țineți cont, cum ar fi dimensiunea, greutatea și materialul. Materialul va afecta lucruri precum dacă se poate spală sau nu în mașină de spălat vase și dacă îl puteți pune pe aragaz.
Mărimea
Dacă de obicei faceți o singură ceașcă de ceai, este posibil să nu doriți că un ceainic mare să ocupe spațiu pe plită sau în dulapuri. Cu toate acestea, dacă distrați adesea mulțimi mari, este bine să serviți pe toată lumea fără să așteptați că un al doilea lot de apă să fiarbă. Ceainicele de pe lista noastră vin într-o gama largă de dimensiuni - tot ce trebuie să faceți este să alegeți care este potrivit pentru dvs.
Material
Ceainicele sunt fabricate dintr-o varietate de materiale, inclusiv sticlă, porțelan, oțel inoxidabil și metal acoperit. Acest lucru nu numai că afectează estetică articolului, ci poate dicta și dacă poate fi sau nu plasat pe plită. Dacă comoditatea unui ceainic sigur pentru plită este importantă pentru dvs., verificați mai înțâi materialele rezistente la căldură.
Curățenie
Multe ceainice se pot spală în mașină de spălat vase, ceea ce este un avantaj major pentru cei care beau ceai. Dacă se spală numai manual, verificați dimensiunea deschiderii ceainicului. Cele mai mari va permit să va introduceți întreagă mâna în oală pentru curățare, în timp ce o deschidere mai mică ar putea necesită o perie. De asemenea, rețineți că ceainicele de sticlă facilitează evaluarea curățeniei, în timp ce porțelanul și metalul sunt puțin mai greu de examinat.
Indiferent dacă ești complet nou în ceai sau un expert care caută câteva sfaturi rapide, noi te putem acoperi. Utilizarea unui ceainic este simplă. Mulți chiar consideră că procesul este calmant. Primul pas este să fierbi apă într-un ibric separat. Verificați ce temperatura a apei este recomandată pentru tipul de ceai pe care îl preparați (mai multe informații despre acest lucru mai jos), deoarece acest lucru va va permite să extrageți cea mai bogată, cea mai adevărată aromă. În al doilea rând, preîncalziti ceainicul clatind interiorul cu apă fierbinte. Acest pas mic, dar important, ajută ceainicul să mențină temperatura ideală a apei în timp ce ceaiul se înmuie și previne crăparea ceainicurilor din porțelan și ceramică din cauza căldurii bruște a apei clocotite. Puteți folosi apă fierbinte de la robinet în timp ce fierbătorul fierbe sau apă direct din ibric înainte că acesta să atingă temperatura maximă. În al treilea rând, umpleți ceainicul sau coșul de infuzor cu ceaiul dvs., indiferent dacă este în foițe vrac sau în pungi - regulă generală este o linguriță de ceai pentru fiecare cană de apă folosită, plus o lingură suplimentară. În al patrulea rând, turnați apă fierbinte peste ceai, puneți capacul pe ceainic și lăsați să se infuzeze. La final, odată ce timpul recomandat a trecut, serviți ceaiul. Dacă ați lăsat frunzele de ceai să plutească liber în oală, puneți o strecurătoare mică peste ceașcă de ceai în timp ce turnați, astfel încât să nu veți obține frunze libere în timp ce sorbiti.
Marea majoritate a ceainicelor nu sunt sigure pentru utilizarea pe plită. Căldură ar putea deteriora și chiar crapă un ceainic în funcție de materialul acestuia. Este posibil să găsiți un număr mic de ceainice etichetate sigure pentru utilizarea pe plită, dar cei mai mulți experți în ceai ar sfătui acest lucru și ar recomandă în schimb să fierbeți apă cu un ceainic.
Există multe moduri diferite de a curată un ceainic și, din fericire, cele mai multe sunt rapide și ușoare. Cel mai bine este să clătiți interiorul ceainicului cu apă fierbinte după fiecare utilizare; această elimina orice reziduu de ceai rămas și te pregătește pentru un lot delicios dată viitoare. O curățare mai amănunțită ar trebui efectuată de aproximativ două ori pe luna pentru a preveni acumularea de calcar. Acest lucru se poate face cu o serie de articole de uz casnic - săpun de vase, oțet, bicarbonat de sodiu, suc de lamâie etc. - în funcție de materialul din care este făcut ceainic. Pur și simplu turnați produsul de curățare preferat în ceainic și adăugați apă fierbinte, aproape clocotită. Lăsați combinația să stea aproximativ treizeci de minute înainte de a goli ceainicul și de a spală interiorul cu o cârpa sau o perie. Ceainicele din fontă sunt o excepție când vine vorba de curățare. Proprietarii ar trebui să evite detergenții și periile grosiere, deoarece acestea pot deteriora interiorul, care este de obicei acoperit cu email. În schimb, folosiți doar apă fierbinte și o cârpa moale pentru a curată un ceainic din fontă, atât în interior, cât și în exterior.
Te-ar putea interesa