Alegerile noastre
Ceai chao se traduce prin „ceai condimentat”. Este o băutură bogată care echilibrează dulceața și picantența și poate fi servită fierbinte, peste gheață și chiar făcută cu diferite condimente și tipuri de ceai pentru a schimba aroma.
Tipul de ceai
Chai este de obicei făcut cu ceai negru, în special Assam sau Darjeeling, dar Chai Kashmiri este o alternativă populară care folosește în schimb frunze de ceai verde. Este adesea denumit „ceai roz” din cauza culorii sale roz strălucitoare.
Ceaiul verde este procesat diferit de ceaiul negru – este aceeași frunză și provine din aceeași plantă, dar ceaiul verde este de obicei fiert în loc de prăjit după procesul de fermentație.Acest lucru schimbă foarte mult culoarea și profilul de aromă al ceaiului verde.
Amestec
Cel mai bun amestec de chai este foarte subiectiv. Unele rețete sunt simple, cu doar ghimbir și cardamom, în timp ce altele sunt mai unice și conțin orice, de la frunze de mentă la suc de lămâie la fulgi de chili. Oricat de mic ar fi ingredientul, pot exista mari diferente de gust. Uneori, gustul ceaiului este ștears de un pumn de condiment sau un condiment le domină pe toate celelalte. Și nu doar profilul de aromă are nevoie de echilibru, ci și aroma. Când căutați chai, țineți cont de aromele care vă plac, nu vă plac sau sunteți curios să le încercați.
Formă
Când vine vorba de chai, aveți multe opțiuni în ceea ce privește modul în care este ambalat.
Te-ar putea interesa