Într-o eră în care tot mai mulți oameni adoptă un stil de viață vegan sau își doresc să reducă consumul de produse de origine animală, ciocolata vegană a devenit o alternativă apreciată și râvnită de către iubitorii de dulciuri din întreaga lume. Această nouă tendință în industria ciocolatei oferă o mulțime de opțiuni delicioase și sustenabile pentru cei care doresc să se bucure de gustul minunat al ciocolatei, fără să afecteze mediul înconjurător sau să utilizeze ingrediente de origine animală.
Alegerile noastre
Ingredient principal | Cacao |
---|---|
Greutate | 100 g |
Ingredient principal | Cacao Alune de padure |
---|---|
Greutate | 220 g |
Greutate | 80 g |
---|
Ingredient principal | Orez Cacao Alune de padure Trestie de zahar |
---|---|
Greutate | 100 g |
Ingredient principal | Cacao |
---|---|
Greutate | 100 g |
Ciocolata vegană este orice ciocolată care este făcută fără ingrediente care provin de la animale. Dacă ești un fanatic al ciocolatei în căutarea unor mărci de ciocolată de calitate care sunt vegane, primul pas este să verifici lista de ingrediente. Căutați batoane de ciocolată cu o cantitate minimă de ingrediente.
Ciocolata neagră de înaltă calitate este o opțiune excelentă pentru vegani. Căutați ciocolată cu un conținut de cacao de 50% sau mai mult. Procentul mai mare de cacao indică un conținut mai mare de ciocolată. Nu sunteți fan de ciocolată super-neagră? Veganii se pot bucura de ciocolată cu migdale, fructe uscate sau mentă, deoarece aceste incluziuni sunt adesea prietenoase cu veganii. Ciocolatele umplute cu caramel, unt de arahide, trufe sau caramele, cu excepția cazului în care sunt menționate în mod specific ca fiind vegane, trebuie evitate, deoarece conțin de obicei lactate. Cu toate acestea, nu toate ciocolatele negre sunt create la fel. Ca regulă generală, asigurați-vă că verificați eticheta ingredientelor, deoarece unele mărci adaugă lapte sau umpluturi dezvoltate din produse lactate, cum ar fi grăsimea din lapte, la ciocolata neagră.
În mod ideal, un baton bun de ciocolată neagră vegană va avea doar câteva ingrediente pentru bază, cum ar fi lichior de ciocolată, unt de cacao și un îndulcitor. În practică, principala diferență dintre ciocolata vegană și non-vegană este că ciocolatele vegane nu folosesc ingrediente lactate. Ingredientele lactate sunt singurele produse de origine animală utilizate pe scară largă în ciocolată. Eticheta nutrițională vă va anunța adesea dacă produsul conține lapte.
Nu, in forma sa cea mai simplă – cacao și un îndulcitor pe bază de plante – ciocolata neagră este vegană. Cu toate acestea, multe produse vândute ca „ciocolată neagră” nu sunt vegane din trei motive principale.” - Conțin ingrediente lactate. - Conțin zahăr procesat cu carbon de oase. - Pot contine urme de lactate.
Te-ar putea interesa