Ce să căutați atunci când cumpărați o spatulă pentru amestecare
Înainte ca siliconul să devină un material atât de popular pentru ustensile de gătit, cauciucul a fost materialul de alegere pentru spatulele care au fost folosite pentru amestecarea aluatului de prăjituri, pentru a răzui bolurile de aluat sau pentru a scoate ultimul din unt de arahide din borcan. Deși cauciucul a funcționat bine pentru acele aplicații, a avut limitări de căldură. Astăzi, spatulele din silicon sunt și mai utile decât cele din cauciuc, deoarece siliconul poate rezista la căldură mare.
Rezistență la căldură
Spatulele de silicon sunt folosite pentru mult mai mult decât pentru a netezi aluatul de tort. Veți dori o spatulă care să reziste la căldură atunci când amestecați legumele la jumătatea prăjirii în cuptor sau când amestecați ingredientele în timp ce prăjiți cina.
În timp ce gradul de căldură se aplică capului de silicon al spatulei, nu se aplică întotdeauna mânerului spatulei. O spatulă monocorp din silicon va avea aceeași rezistență la căldură pe toată lungimea spatulei. Mânerele din lemn, plastic sau metal pot avea valori termice diferite sau utilizări recomandate.
Flexibilitate și rigiditate
Frumusețea spatulei de silicon constă în flexibilitatea sa - în același timp fiind relativ subțire și robustă. Capul ușor îndoit face ușor să scoateți până la ultima picătură din oală ca o racletă mică de mână. Suprafețele plane și curbate deopotrivă sunt ușor de răzuit cu acest instrument și orice, de la aluaturi grele de prăjituri până la bezea ușoară și pufoasă, poate fi ridicat cu un efort minim și lipire.
Dimensiuni
Indiferent de stilul de spatulă pe care îl preferați, este o idee bună să aveți o gamă de dimensiuni cu care să lucrați. Spatulele mici, medii, mari și jumbo pot fi utile pentru atât de multe proiecte diferite. Vă puteți gândi la spatule mici ca la prelungiri ale degetelor. Vrei să iei ultima bucată de queso în fundul borcanului? Sau poate răzuiți pe fundul blenderului pentru a amesteca toate ingredientele pentru smoothie? O spatulă mică este acolo pentru tine. Unele spatule mai mici vin chiar și cu mânere mai lungi și mai înguste doar pentru astfel de scopuri.
Materiale
După cum s-a menționat anterior, majoritatea spatulelor de amestec de pe piață astăzi sunt fabricate din silicon rezistent la căldură, care poate rezista aproape în orice mediu de gătit. Spatulele din plastic cu cap ar trebui evitate, deoarece acestea au, de obicei, cote mai mici de rezistență la căldură și sunt susceptibile să se topească, să se îndoaie sau să se rupă în timp ce gătiți.
Mânerele sunt fabricate din mai multe materiale diferite, inclusiv plastic și plastic alimentar fără BPA, lemn și bambus, metal și fibră de sticlă.
Confort
Deoarece spatula de amestecare este în esență o extensie a mâinilor și a degetelor, ar trebui să se simtă confortabil de ținut și de utilizat. Mânerele prea voluminoase necesită prea mult efort pentru a fi prinse și utilizate fără probleme. Mânerele care sunt prea subțiri sau alunecoase sunt greu de ținut ferm.
Pentru ce se folosesc spatulele de amestecare?
Spatulele pentru amestecare sunt folosite pentru multe sarcini: amestecarea unui aluat, scoaterea din borcane, îndepărtarea ultimei bucăți de aluat sau de aluat de pe marginile bolurilor, amestecarea supelor și sosurilor, răsturnarea sau sotarea ingredientelor într-o tigaie, împăturirea ingredientelor ușor într-un aluat, și glazura unui tort sau cupcakes.