Alegerile noastre
Ingredient principal | Susan |
---|---|
Proprietati | Fara arome artificiale Fara coloranti Fara conservanti Fara aditivi Vegan BIO Vegetarian Fara colesterol |
Cantitate | 100 ml |
Greutate | 100 g |
Ingredient principal | Susan |
---|---|
Proprietati | Fara arome artificiale Fara coloranti Fara conservanti Vegan BIO Vegetarian Fara colesterol |
Cantitate | 250 ml |
Greutate | 250 g |
Ingredient principal | Susan |
---|---|
Cantitate | 100 ml |
Cantitate | 150 ml |
---|
Ingredient principal | Susan |
---|---|
Proprietati | Fara arome artificiale Fara coloranti Fara conservanti Vegan Vegetarian Fara colesterol |
Cantitate | 250 ml |
Greutate | 250 g |
Există două soiuri — obișnuite și prăjite — și sunt folosite în moduri diferite. Uleiul de susan obișnuit este o alegere excelentă pentru gătit și pentru prăjire, în timp ce uleiul de susan prăjit se descurcă cel mai bine ca ulei de finisare pentru alimentele deja gătite sau ca ingredient într-o vinegretă de casă. Deoarece fiecare înalță felurile de mâncare, ambele tipuri de ulei de susan merită un loc în cămară. Pentru a vă asigura că obțineți o aromă profundă, bogată, care strălucește cu adevărat, trebuie să alegeți cele mai bune uleiuri de susan din fiecare categorie.
Uleiul de susan este disponibil în câteva versiuni. Primul tip, auriu deschis (soiul obișnuit sau simplu), vine atât nerafinat, cât și rafinat. Acest soi este făcut din semințe de susan nefierte care sunt presate și au un punct de fum mai mare. Aceleași semințe de susan pot fi prăjite și transformate în ulei de susan prăjit, care are o aromă mai bogată, mai îndrăzneață, de nucă. O a treia versiune este făcută cu semințe de susan negru, care este aceeași sămânță bej, doar cu învelișul seminței încă atașat.
Uleiul de susan are gust de nucă și, în funcție de tipul de ulei de susan pe care îl achiziționați, fie el obișnuit sau prăjit, aroma va fi blândă sau puternică și de nucă. Unele uleiuri de susan vin cu arome adăugate, cum ar fi usturoiul sau chile. Nu toate uleiurile de susan sunt procesate la fel; modul în care este procesat uleiul îi poate afecta și gustul și mirosul. Dacă cojile rămân pe semințe în timpul procesării, rezultatele pot fi un ulei cu un miros mai puternic și un gust amar.
La ce vei folosi uleiul de susan în bucătărie? Uleiul de susan simplu este alegerea perfectă pentru prăjiți, carnea sau legumele prăjite și pentru sot, deoarece este un bun înlocuitor pentru uleiurile neutre precum canola sau uleiul vegetal. Pe de altă parte, uleiul de susan prăjit este grozav ca finală pentru a arunca orezul prăjit sau tăițeii, stropii peste supe sau înghețată și puneți în sosuri asiatice sau marinate.
Păstrați acest ulei în cămară sau în alt loc răcoros și întunecat. Dacă recipientul a fost deschis, asigurați-vă că capacul este închis ermetic pentru a-l menține proaspăt. Nu este necesar să-l refrigerați, dar poate ajuta la prelungirea termenului de valabilitate.
Ca toate uleiurile, uleiul de susan este perisabil și se poate deteriora. O sticlă nedeschisă va dura aproximativ 18 luni, în timp ce o sticlă deschisă, depozitată corespunzător, ar trebui să se păstreze aproximativ 12 luni cu uleiul rafinat care durează puțin mai puțin. Verificați întotdeauna datele de expirare de pe sticlă, astfel încât să fiți conștienți de prospețimea uleiului. Dacă uleiul are un miros neplăcut, probabil că a rânced și nu ar trebui folosit.
Uleiul de susan, ușor, obișnuit, este un ulei popular folosit în gătitul asiatic și chinezesc și o alegere excelentă atunci când aveți nevoie de un ulei cu aromă neutră. Poate fi folosit în locul uleiurilor de canola, vegetale, măsline, floarea soarelui, alune sau alte uleiuri neutre.
Te-ar putea interesa